BEDSTE TIPI TELTE 2023

Her på TeltTilbud.dk sammenligner vi alle tipi telte, som er tilgængelige på internettet og finder det bedste og billigste telt til dig. Tipi telte er lidt udover det sædvanlige og passer perfekt til familie- og vennesammenkomster. Disse telte er nemlig meget rummelige, og mange er store nok til at rumme en hel familie – og lidt til. Men mange af tipierne har også forskellige ekstra funktioner, som kan gøre den egnet til et særligt behov. Vi giver dig tipi-overblikket her.

Her kan du både finde premium tipi telte fra Robens og Alfheim, som leverer den højeste kvalitet eller du kan vælge et billigere tipi telt fra Grand Canyon, som er perfekt til baghaven eller festivalen.
Men tænk dig godt om, inden du bare vælger den billigste tipi. Det kan nemlig være dyrt at vælge en billig tipi, og det kan være billigt at vælge det dyre tipi telt. Pris og kvalitet hænger sammen, når det kommer til tipier. Skal din tipi bruges meget og år efter år, så er vores anbefaling klar: Find en kvalitetstipi og køb den på tilbud.

Bedste mærker

Nøje udvalgt

Høj kvalitet

Af: Jacob   |   Sidst opdateret: Dec 2023

DET SIKRE OG GODE VALG AF TIPI TELT

Nordisk Asgard 19,6 m2

En klassisk tipi i høj kvalitet med plads til hele familien eller alle vennerne!
Hvis det er første gang, at du skal købe et tipi-telt, så kan du næsten ikke gå galt i byen med denne model. Brug den til fest, hygge eller et komfortabelt sovested.

✔️ God plads

✔️ Nemt at sætte op 

✔️ Mulighed for sovekabiner (og andre funktionelle tilkøb)

POPULÆRE TIPITELTE HOS GODE ONLINE BUTIKKER

Se de billige tipi telte i høj kvalitet fra GrejFreak

Hos GrejFreak kan du finde tipi telte fra populære mærker som: Grand Canyon og Alfheim! Disse telte er af høj kvalitet og kan kan bruges uanset behov. Og du finder tipi telte helt ned til 1.599 kr., som kan rumme op til 8 personer! Der er også tipi telte af højere standarder, som fås i letvægts modeller og/eller i bomulds materiale, som selv de mest erfarne campere kan glæde sig over igen og igen.

Tipiudvalget hos GrejFreak:

 • Antal tipi telte: +10 stk.
 • Type: Billige højkvalitets telte
 • Tilbyder: Prisgaranti & fri fragt ved køb over 499,-
 • Priserne starter fra: 1.599,-

Klik her for at se vores foretrukne tipi-model

Find de bedste tipi telte hos Friluftslageret

Hos Friluftslageret kan du være stensikker på, at du får det absolut bedste telt, som penge kan købe. Disse tipi telte er beregnet til de mest erfarne campere, som ikke går ned på udstyr, komfort og kvalitet. Selvom prisklassen er i den høje ende, så er kvaliteten også derefter, og du kan være sikker på at du ikke kan finde bedre telte. Behandl din tipi godt, og så har du telt for resten af livet – og så er investeringen lige pludselig ikke så stor.

Fordele ved Friluftslageret:

 • Stort udvalg af Tipi telte
 • Tipi telte i den bedste kvalitet
 • Prismatch, så du er garanteret den bedste pris
 • Tilbyder: Fri fragt ved køb over 499,-
 • Priserne starter ved 4.799,-

Vi er vilde med denne model!

Hvorfor vælge et tipi telt?

Tipi telte er runde kegleformede telte, som traditionelt er med et røghul placeret i toppen af teltet. Det er derfor de er oplagte til bål og brændeovne, som kan placeres i midten af tipi teltet, som både kan bruges til madlavning og varmekilde. Tipi teltet blev tilbage i 1800-tallet brugt af indianere i Nordamerika pga. dens mange fordele. For et nomadefolk, så var de nemme at flytte på, og de var nemme at sætte op. Men her i Nordeuropa havde vi også et tipi-lignende telt: Et lavvu telt. Lavvu-teltet minder enormt meget om tipien, men med mere fokus på vindfølsomhed og isolering (fx ved at være lavere end tipien).

Tipi-teltet udmærker sig ved følgende:

 • Virkelig god evne til at holde på varme i selv de koldeste klimaer.
 • Kan holdes kølig på varme sommerdage.
 • Utrolig holdbar selv i de hårdeste vejrforhold.
 • Vandtæt på trods af tunge regnskyl.
 • Nem at pakke ned og opsætte igen.
 • Utrolig rummelig.
 • Hyggelig – i modsætning til et normalt telt, så er tipien mere end bare en soveplads

Se mere om Alfheim Tipi teltet fra Nordisk

Svært at sætte en tipi op? Nej! Se, hvor hurtig en tipi-opsætning kan være

Tipiens historie

Tipi telte, som ofte også bare kaldes en tipi (eller teepee), blev oprindeligt brugt af indfødte i Nordamerika. Nærmere bestemt tilskrives tipiens oprindelse ofte til indianere, som levede på prærien (eng.: The Great Plains), hvor tipien var ideel for indianernes levemåde. Prærieindianere var overvejende nomadiske, så tipien, som kunne tages ned og sættes op på få timer, passede perfekt til dem. Ordet tipi, som stammer fra Sioux, kan desuden oversættes til ”brugt til at bo i”, hvilket også peger på, at tipien var visse indianeres foretrukne måde at bo på.  

De tidligste arkæologiske fund tyder på, at tipien har været brugt i 4.000 år. Den blev dog mere og mere populær og havde sin storhedstid i midten af 1800-tallet, hvorefter brugen af tipier langsomt svandt ind. Dette skyldtes, at hvide indvandrere målrettet forsøgte at udrydde bisonbestanden på prærien for at drive indianerne bort. Brugen af tipier svandt altså ind, men tipien menes fortsat at være en af de største grunde til, at det overhovedet lykkedes de indfødte nordamerikanere at bosætte sig på prærien, som ellers var meget barsk.

Tipiens opbygning

Typisk bestod tipien af mellem 15 og 25 træpæle samt en dug, som oprindeligt var lavet af bisonskind. Til en tipi med en diameter på ca. 4,5m var det nødvendigt med skind fra 16 bisoner. De ofte tunge træpæle og bisonskindene kom til syne i den samlede vægt: En tipi med alt inkluderet kunne nemt veje op mod 250kg, så det var hårdt arbejde, når indianerne flyttede lejr. Det var dog nødvendigt, da de havde brug for at kunne følge med de store bisonflokke, som de i høj grad var afhængige af for at kunne overleve. Oprindeligt havde indianerne kun hunde, men senere også heste, hvilket hjalp dem til at blive betydeligt mere effektive til både at flytte sig rundt, jage bisoner og føre krig. 

I dag er tipien et vigtigt symbol for indfødte amerikanere, og den bruges i forbindelse med forskellige traditioner. Der bruges dog ikke længere bisonskind, da teltdugen i dag laves af kraftigt lærred. I dag såvel som tidligere udsmykkes tipien ofte med religiøse symptomer eller afbildninger af forskellige ting, fx krigshandlinger.  

Hvornår mennesker i andre dele af verden begyndte at tage tipien til sig, er der ikke noget klart svar på. Men sikkert er det, at resten af verden har fået øjnene op for den. Og med god grund: Med de moderne tipier får du et praktisk telt, der kan klare alle slags vejr, og som desuden er ekstremt hyggeligt at opholde sig i. Vidste du desuden, at et tipi-lignende telt også blev brugt i Nordeuropa? Læs mere om Lavvu-teltet her.

Tipi Telte til børn

Her kan du finde sjove og smukke tipi telte til børn, som både kan bruges på børneværelset og i haven.