BEDSTE DYBAGS I 2024

Er du på udkig efter en drybag til at holde dit udstyr helt tørt, når du er på tur? Med den rette drybag skal du ikke bekymre dig om vådt tøj, uanset om du er på vandretur i regnvejr, kanotur eller på anden tur i naturen. Her på siden har vi samlet nogle af vores yndlings-drybags, som du i hvert fald ikke går galt i byen med. Hvis du hellere vil vælge din egen, kan du rulle ned og følge vores guide om drybags, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den bedste drybag for dig.

Bedste mærker

Nøje udvalgt

Høj kvalitet

Af: Jacob   |   Sidst opdateret: Jul 2024

VORES FORETRUKNE DRYBAGS

Letvægts-lavvu til 3 personer

Den bedste drybag

 

✔️ Fuldstændigt vandtæt

✔️ Utroligt slidstærk

✔️ Fair pris

✔️ Fåes helt op til 79L

Lavvu til 8-10 personer

Den billige drybag (bedste drybag til prisen)

 

✔️ Lav pris 

✔️ 10.000mm vandsøjletryk 

✔️ Mange størrelser

✔️ Ulempe: Fås kun op til 20L

Lavvu til 8-10 personer

Bedste letvægtsdrybag

 

✔️ Ultra let drybag

✔️ 10.000mm vandsøjletryk 

✔️ God pris

✔️ Fås i mange størrelser og farver

✔️ Ulempe: Kun 2.000 vandsøjletryk

  POPULÆRE LAVVU-TELTE HOS GODE FORHANDLERE

  Asgard-7-1-lavvu

  Find drybags hos Outdoor Pro

  Outdoor Pro er specialister i beklædning til friluftsliv, så du er i helt sikre hænder med deres udvalg af drybags.

  Fordele ved Outdor Pro:

  • Antal drybags: +100 stk.
  • Type: Alle kategorier, typer og materialer
  • Tilbyder: Fri fragt ved køb over 749,-
  • Priserne starter fra: 65,-
  orange lavvu

  Se de billige drybags god kvalitet fra GrejFreak

  Hos GrejFreak kan du finde drybags fra populære mærker! Deres drybags er af høj kvalitet og kan kan bruges uanset behov.

  Drybagudvalget hos GrejFreak:

  • Antal lavvu-telte: 30 stk.
  • Type: Billige højkvalitets drybags
  • Tilbyder: Prisgaranti & fri fragt ved køb over 499,-
  • Priserne starter fra: 69,-

  Guide til valg af drybag 

  Når du skal vælge din næste drybag, så er der en række ting, du skal tage stilling til. Drybags kommer i forskellige materialer, størrelser og typer, som hver især har deres fordele og ulemper. Nedenfor får du indblik i alle de ting, som kan påvirke dit valg af drybag, så du får fat i den helt rette drybag til din næste tur.  

  Hvad er en drybag?

  Som nævnt hjælper en drybag med at holde dit udstyr, tøj, eller hvad du ellers putter i den, tørt. En drybag er bare et andet ord for en vandtæt opbevaringspose, som kan holde dine ting tørre, når din almindelige rygsæk ikke kan. En drybag virker ved at være lavet i et vandtæt materiale og have en rullende lukkemekanisme, som hjælper med at holde vandet ude. 

  Drybags anvendes især af personer, som bevæger sig på eller i nærheden af vand og i perioder, hvor der er risiko for meget regn. De fleste drybags kan godt klare en kort tur i vandet – fx hvis din kano tipper – men de er ikke lavet til at holde tæt under vandet i længere tid ad gangen.  

  Typer af drybag

  Når du har et overblik over de forskellige typer drybags, bliver det lettere for dig at vælge den rigtige. Derfor får du her en oversigt over de mest populære typer drybags samt en kort beskrivelse af deres fordele og ulemper.  

  Letvægtsdrybag 

  En letvægtsdrybag er til dig, som ønsker at holde dine ting tørre på længere vandreture. Drybaggen er som antydet af navnet lettere end andre typer og er perfekt at have med i rygsækken på vandreturen, hvor det er vigtigt for dig at vægten ikke bliver for høj. Til gengæld er drybaggen ikke lige så vandtæt som andre typer og materialet er ofte meget tyndt, så den vil være sårbar overfor ridser og skrammer.  

  Slidstærk drybag 

  Hvis du derimod går efter en drybag, som skal holde til lidt af hvert, og hvor vægten ikke betyder det store, skal du gå efter en slidstærk drybag. Disse er kendetegnet ved, at de holder dine ting tørre uanset forholdene. Den slidstærke drybag er perfekt til kanotur, hvor du vil holde alle dine ting helt tørre – også hvis kanoen tipper.  

  Drybaggen, der ånder 

  Udfordringen med de meget vandtætte drybags er, at fugten heller ikke kan slippe ud. Hvis du ønsker at opbevare fødevarer i din drybag eller bruge den i højere temperaturer, hvor der kan dannes kondens, er det nødvendigt med en åndbar drybag. En åndbar drybag er typisk lavet i et åndbart materiale, som er imprægneret. Til gengæld skal du ikke være bange for, at dine ting bliver fugtige nede i din drybag.  

  Drybag størrelse 

  Når du ved, hvilken type drybag, du har brug for, skal du finde den rigtige størrelse. Den rigtige størrelse for dig afhænger af dit behov, men generelt bruges mindre drybags til at holde specifikke ting tørre inde i din rygsæk, mens større kan bruges som den primære rygsæk og holde alt dit udstyr tørt.  

  1-10 liter: Brug de mindre drybags til opbevaring af fx elektronik, pung eller andre mindre ting, som du ønsker at holde tørre. 

  10-20 liter: De lidt større drybags kan bruges til dit tøj, den tynde sovepose eller fødevarer. 

  30-40 liter: Hvis du vil have plads til dit tøj til flere dage, din sovepose eller har brug for en vandtæt rygsæk til en endagstur, er dette en god størrelse.  

  40+ liter: De helt store drybags kan bruges som din primære taske på længere ture, hvor du vil være sikker på at holde dine ting tørre.

  Skal du på tur, hvor du både skal være aktiv og samtidig overnatte, så skal du klart overveje at anskaffe dig en række drybags – både i forskellige størrelser og materialer. Uanset om din tur står på telt eller kano eller noget helt tredje, så bliver din drybag hurtigt din bedste ven!

  Vægt og materialer 

  Som vi allerede har været inde på, kan vægten af drybags variere en hel del. Som udgangspunkt er større drybags tungere, men det brugte materiale betyder også meget.  

  Drybags laves primært i vinyl eller nylon. Vinyl giver den bedste vandtæthed og er desuden ret slidstærkt. Det er dog mindre bevægeligt og tungere end andre alternativer, så med hvis du skal bære rundt på din drybag, bør du overveje et andet materiale. Til mindre drybags, hvor du skal opbevare elektronik eller andre enkelte ting, så er vinyl drybags det oplagte valg.  

  Nylon er modsat vinyl ikke et 100% vandtæt materiale. Drybags af nylon er derfor belagt med et lag vandtæt materiale, fx silikone, for at holde vandet ude. Modsat får du dog en mere smidig og lettere drybag, som er bedre til at bruge som rygsæk.