Her hos TeltTilbud.dk har vi lavet en guide til dig, som skal ud og finde det helt perfekte telt. Det kan nemlig være svært, at finde ud af hvilket telt som man skal vælge. Dette er pga. Det kæmpe telt/ camping market som befinder sig online, der er nemlig i bund og grund alt for mange valgmuligheder, og det ender med at forvirre én. Men til at starte med skal du finde ud af hvad teltet skal bruges til. Her hos os har vi opdelt teltene i 4 kategorier:

  • Campingtelte – disse telt er beregnet til campingture, teltture, vandring og alle andre tilfælde, hvor man har brug for et telt af høj kvalitet.
  • Festivaltelte – disse telte er nemme at slå op, og tilbyder rigtig meget for pengene. Disse telte til festivaler, er nemlig beregnet til at kunne klare alle voldsomme festivaler.
  • Familietelte – disse telte er perfekte til familieturen i telt. Teltene er af høj kvalitet, og de tilbyder rummelig indretning med plads til hele familien. Disse telte er generelt lidt sværere at slå op, end traditionelle campingtelte pga. Størrelsen, men de er meget mere praktiske, hvis man er en større gruppe afsted.
  • Partytelte – dette er en lidt anden kategori end de tre andre, dette er fordi at partytelte ikke er beregnet til at sove i, men til at holde fest i. Partytelte kan fås i mange størrelser, og kan rumme 50, 70, og helt op til 100+ personer. Disse telte kan også være ganske almindelige pavilloner, som kan bruges til samme formål.

Når du så har fundet ud af hvilken af disse 4 typer af telte som du skal bruge, så kan du enten gå videre på vores hjemmeside og finde et telt, ellers kan du nedenstående se hvordan du så vælger det rigtige telt. I nedenstående underpunkter tager vi udgangspunkt i kategorierne: Campingtelte, Festivaltelte og familietelte, da partytelte er en helt anden type af telt, og bruges til helt andre formål end camping og lignende.

familie som spiser forkost paa deres campingtur

Hvilket telt er bedst?

Efter at du har fundet ud af hvilken type af telt som du skal bruge, kan du nu gå igang med at finde det bedste telt. Hvis du ikke vil bruge så lang tid på dette, kan du typisk se at alle store mærke telte såsom ‘outwell’ typisk levere en god kvalitet. Dog er der nogle ting som du skal holde øje med, når du vælger dit telt.

  • Kapacitet: Hvor mange kan der være i teltet? altid regn med at man skal bruge plads til 1-2 personer mere, end hvor mange man rent faktisk bliver. Dette er fordi, at man typisk vil holde så mange af sine ting såsom tasker indenfor, og dette tager en del mere plads end man regner med. Derudover er det en stor fordel at have lidt ekstra plads, så man ikke føler sig indelukket.
  • Vægt: Overvej hvor meget teltet må veje, dette er ikke et aktuelt problem for mange, dog er det værd at overveje vægten, hvis man skal på vandring eller lignende, da teltet er der man kan spare mest på vægten.
  • Pakkestørrelse: Ligesom vægten er dette ikke nødvendigvis dit største problem, dog skal du være opmærksom på pakkestørrelsen, hvis du har begrænset plads til opbevaring og transport af telt.
  • Opslåingstid: Dette er især relevant, hvis du skal bruge teltet til festivaller, da man typisk ikke har så meget tid eller overskud, til at bruge på at slå teltet op. Derudover indikere opslåingstiden hvor svært det er at slå teltet op, så hvis du er en nybegynder så skal du kigge efter en lav opslåingstid.
  • Europæisk vejr testing: Mange telte af god kvalitet er testet efter europæiske standarder, her skal du holde øje med den mest typiske certifikation: EN5912 som indikere at teltet kan håndtere basale vejrsituationer.

 

Hvor stort skal teltet være?

Hvordan finder man den perfekte størrelse? Dette er et meget svært spørgsmål, da dette er meget individuelt. Hvis teltet er beregnet til brug af mindre personer som f.eks. børn, så passer målene ligeud, dvs. hvis 2 børn skal overnatte i et telt, så passer et 2-personers telt helt fint, og så er der også plads til baggage. Dog hvis man er teenagere/ fuldvoksne mennesker så skal i vælge et 3-4 personers telt, hvis man skal overnatte 2 personer i teltet. Dette giver måske ikke stor mening, men vi anbefaler dette, så der også er plads til bagage og lidt pusterum, så man ikke ligger alt for tæt op af hinanden. Hvis i skal ligge mange mennesker i teltet, så vil vi anbefale at i kigger på familietelte, da disse typisk er bygget til 4+ personer. Derudover skal i også huske hvor meget jeres udstyr fylder, dette er lige fra jeres soveposer til jeres tøj. Hvis i har et separat telt til alt jeres udstyr, så behøver i ikke at vælge et telt beregnet til flere mennesker, end hvor mange i rent faktisk er.

Hvad koster et telt?

Prisen på et telt variere rigtig meget, og prisen hænger typisk sammen med kvaliteten. Dog er det vores mål med vores hjemmeside, at finde telte af høj kvalitet som er på tilbud, så du dermed kan få mest for pengene. Hvis du finder telte såsom outwell, så er de i rigtig høj kvalitet, dog er prisen derefter. Så for at finde den perfekte pris for dig, så skal du igen finde ud af hvad du skal bruge teltet til, hvis du bare skal bruge teltet til en enkelt festival, så kan du finde festivaltelte helt ned til 270 kr, men hvis du skal bruge teltet til vandring, camping eller lignende så skal du investere i et campingtelt, her starter prisen typisk fra 1.000 kr og op. Med et campingtelt får man også typisk telte i rigtig høj kvalitet, som man kan bruge i mange år. Så dermed afhænger prisen 100% af hvad du skal bruge teltet til, hvis det er til festivaller og du ikke forventer det store, så kan du få et telt for næsten igen penge. Men hvis du skal finde et telt af høj kvalitet, som skal kunne modstå diverse vejrsituationer, så er du nødt til at bruge en del mere.

Husk at imprægnere dit telt

Når du så endelig har købt dit telt, så er det til at komme igang med at imprægnere det. Dette kan også gøres med et ældre telt, dog er det mest optimalt at gøre det fra ny, og blive ved med at gøre dette hver 3 måneder/ halve år, alt efter hvor meget du bruger det. Dette er fordi at imprægneringen hjælper til med at holde teltet tæt, og dermed undgår du at det lige pludselig begynder at blive utæt. Imprægneringen hjælper også med at holde dit telts levetid oppe, da dette nemt giver teltet et par år ekstra, før at det skal udskiftes.

Vi håber at denne guide kan hjælpe dig, når du skal ud og vælge hvilket telt som du skal købe. Hvis du har nogen tilføjelser, så skal du være velkommen til at smide en kommentar til os.

Resumé
Artikel navn
Hvilket telt skal jeg købe 2018?
Beskrivelse
En guide til dig som skal ud og finde det helt perfekte telt. Her kan du finde du af hvilket telt som du skal vælge og hvad du skal kigge efter når du køber dit telt.
Forfatter
Udgiver
Telttilbud
Udgiver logo