BEDSTE LAVVU-TELTE 2023

Find lavvu-telte til enhver lejlighed her! Hvad end du skal på telttur med familien, kanotur med kæresten, spejdertur eller noget helt fjerde, kan du finde en lavvu, som løser dine behov! Hos TeltTilbud.dk er vi vilde med lavvuer. Det er vi, fordi en lavvu passer perfekt til den danske natur. Den forholdsvis lave konstruktion er god til at stå imod kraftige vinde, mens en lavvu i de rigtige materialer sagtens kan holde dig tør – selv i de kraftigste regnbyger. Desuden har du ofte mulighed for at tilføje en ovn til midten af din lavvu, så du også kan komme ud i naturen i de kolde måneder. 

Bedste mærker

Nøje udvalgt

Høj kvalitet

Af: Jacob   |   Sidst opdateret: Sep 2023

VORES FORETRUKNE LAVVUER

Letvægts-lavvu til 3 personer

Den lette til 3 personer

En klassisk lavvu, der kan bruges året rundt og holde til lidt af hvert!
Hvis du bare skal have et telt, så er denne lavvu det perfekte valg. Den rummer 3-4 personer, og den kan også fungere som tipi, bivuak og tarp. Og så vejer den næsten ingenting.

✔️ Vejer kun 2,8kg

✔️ Nemt at sætte op 

✔️ Kan omdannes til bivuak

Lavvu til 8-10 personer

Den store lavvu

Lavvuen her med stor indgang er perfekt til helårsbrug, da den afhjælper, at det regner ind, når du går ind og ud af den. Og så giver det en effekt af, at teltet er større, end det faktisk er. Lavvuen har plads til 8-10 personer og er lavet af gode materialer, der både er vandtætte og flammehæmmende.

✔️ God plads og godt lysindfald

✔️ Nemt at sætte op 

✔️ Friskt indeklima

POPULÆRE LAVVU-TELTE HOS GODE FORHANDLERE

Asgard-7-1-lavvu

Find de bedste lavvuer på Friluftslageret.

Hos Friluftslageret finder du generelt det fedeste friluftsudstyr, og deres udvalg af lavvu-telte er ingen undtagelse. Disse lavvuer er til dig, som ikke går ned på udstyr, komfort og kvalitet. Selvom prisklassen er i den høje ende, så er kvaliteten også derefter, og du kan være sikker på at du ikke kan finde bedre telte. Behandl din lavvu godt, og så har du telt for resten af livet – og så er investeringen lige pludselig ikke så stor.

Fordele ved Friluftslageret:

  • Antal lavvu telte: +20 stk.
  • Type: De bedste lavvuer
  • Tilbyder: Fri fragt ved køb over 499,-
  • Priserne starter fra: 2.599,-

Selvom de kalder det en tipi, så er vi vilde med denne model af en lavvu

orange lavvu

Se de billige lavvu telte i god kvalitet fra GrejFreak

Hos GrejFreak kan du finde lavvuer fra populære mærker som: Grand Canyon, Robens, Tentipi og Alfheim! Disse telte er af høj kvalitet og kan kan bruges uanset behov. Og du finder lavvu telte helt ned til 2.799 kr., som kan rumme op til 4 personer! Der er også lavvuer af højere standarder, som fås i letvægts modeller og/eller i bomulds materiale, som selv de mest erfarne campere kan glæde sig over igen og igen.

Lavvuudvalget hos GrejFreak:

  • Antal lavvu-telte: 6 stk.
  • Type: Billige højkvalitets telte
  • Tilbyder: Prisgaranti & fri fragt ved køb over 499,-
  • Priserne starter fra: 2.799,-

Klik her for at se vores foretrukne kæmpe lavvu-model hos GrejFreak

Fordele ved lavvuen

Rummeligt telt 

En lavvu er et yderst rummeligt telt og er ofte så høj, at du kan stå oprejst indenfor. Hvis I er mange af sted på telttur, kan den bruges som fællestelt, hvor I enten sover sammen eller blot bruger lavvuen som fællesrum til spise og hygge. Men mindre lavvuer kan også sagtens bruges som et almindeligt telt for et par eller en lille familie.  

Hold varmen med en ovn i teltet 

En anden stor fordel er, at du kan tilføje en brændeovn til din lavvu. Uanset, om lavvuen bruges til overnatning eller fællesrum, hjælper en ovn jer med at holde jer varme og tørre, så naturen kan nydes uanset årstid og år. Læs mere om muligheden for ovn nedenfor.  

Nem og hurtig opsætning 

Til sidst betyder lavvuens simple konstruktion med en midterstang, at den nemt og hurtigt kan sættes op af en enkelt person. Og hvis du har været på en længere vandretur, er det bare en kæmpe fordel, at du ikke skal kæmpe med at få sat teltet op, inden du kan slappe af.  

Lavvu med ovn 

Du kan få mange forskellige typer ovne til din lavvu. Hvordan du skal indrette dit lavvu-telt med ovn afhænger helt af, hvad dine behov er. Du kan både finde ovne, som du kan bruge til madlavning, brændeovne, ovne, som kan bruges til at tørre tøj og mange andre typer. Fælles for alle ovnene er der dog nogle ting, som du bør være opmærksom på. Hvis du skal have dine børn med på lavvu-tur, bør du overveje om de er gamle nok til at omgås en varm brændeovn. Derudover bør du altid tilføje et gnistfang til din skorsten, når du bruger telt med brændeovn.  

Se mere om Varanger Camp lavvuen fra Helsport

Lavvu eller traditionelt telt?  

Skal du så vælge en lavvu eller et almindeligt telt til din næste tur? Det handler først og fremmest om din personlige smag, men det afhænger faktisk også af den tur du skal på. Til det danske og lignende vejr passer en lavvu helt perfekt. Hvis du drømmer om at overnatte i mere ekstreme vejrforhold, fx steder med ekstremt kraftig vind bør du overveje andre telttyper. Her kan du fx vælge et kuppeltelt, som netop er optimeret til at modstå kraftig blæst. I langt de fleste tilfælde kan du dog sagtens klare dig med en lavvu, og så afhænger det som nævnt af din personlige smag i telte.  

Hvad er forskellen på tipi og lavvu?  

Hvis du har set en lavvu, har du garanteret overvejet, om det ikke bare er et andet ord for et tipi telt. Og faktisk har lavvuen og tipien mange ting til fælles, men de har også nogle markante forskelle. For det første opstod tipien i Nordamerika, mens lavvuen blev brugt af samerne i det nordlige Europa. Ligesom indianerne var meget afhængige af bisoner i Nordamerika, var samerne afhængige af rensdyr. Samerne brugte således den meget mobile lavvu til at følge med renflokkenes vandringer, så de altid var i nærheden af deres primære kilde til føde. Lavvuen blev desuden lavet af rensdyrskind, så for at få vedligeholde sin bolig var det også nødvendigt at holde sig i nærheden af rensdyr.  

Oprindeligt så lavvuen også en del anderledes ud end de lavvuer, du ser her på siden. I dag består teltene kun af en enkelt midterpæl, som dugen placeres på. Resten af teltet spændes ud med pløkker. Oprindeligt brugte samerne 3-4 træpæle til at forme den bærende kraft og op til 10 eller flere pæle til at støtte siderne. Der var altså ikke nogen midterpæl i de oprindelige lavvuer. De moderne lavvuer har hovedsageligt formen til fælles med de oprindelige, og det ville da også være besværligt at bære rund på 10-15 pæle fremfor den ene, som moderne lavvuer benytter sig af. Der findes dog fortsat lavvuer med den oprindelige konstruktion. Her er træpælene blot skiftet ud med aluminiumspæle for en lavere vægt. Og det der plejede at være et bål midt i lavvuen er ofte en lukket ovn i dag.  

Tipi Telte til børn

Her kan du finde sjove og smukke tipi telte til børn, som både kan bruges på børneværelset og i haven.