Sommersæsonen er for mange lig med en tur på Festival. Uanset om man vælger en af de større festivaler som Smuk festival – eller en mindre festival som grim festival, skal man campere i telt på en campingplads. Det betyder for mange, at de skal investere i et telt. Da der er rigtigt mange forskellige modeller, typer og mærker af telte, kan det være svært at vide hvilket telt man bør vælge. I dette indlæg vil vi forklare, hvad man bør være særlig opmærksom når man vælger telt til festivalen.

Størrelsen på teltet

Det første man bør tage stilling til, er hvilken størrelse som teltet bør have. Her er der flere forskellige ting som man bør undersøge – f.eks hvor mange i skal bo i teltet. Ikke nok med at man skal huske, hvor mange der skal bo i teltet, skal man også tage stilling til hvor meget folk fylder. Er man to fuldvoksne mænd, bør man vælge et lidt større end et 2 mands telt. Bor man derimod med kvinder eller børn, kan det give mulighed for lidt ekstra plads.

Herefter skal man tage et kig på, hvad folk har med af baggage. Store kufferter fylder mere, og skal man bo i en helt uge i teltet har folk behov for at have meget tøj med. Skal man på en af de større festivaler og have flere rammer med drikkevarer med, fylder disse naturligvis også en del.

Derfor, spørg dine kammerater om hvor meget de har med af baggage og drikkevarer. På den måde bliver det langt nemmere at finde den rigtige størrelse.

Vand, vind og vejr

Selvom at vi alle håber på en tør festival med mange timers sol, er det desværre ikke altid sådan at det kommer til at være. Vejret er i Danmark er meget omskifteligt, og dette skal man klar tilpasse sig når man investerer i et festival telt. Først og fremmest, skal man sikre sig at teltet består af to lag. Det vil sige at der er et indertelt og en teltdug uden over det. På den måde, rammer regnen teltdugen og ikke selve teltet. Samtidigt skal teltdugen kunne modtage en del regntryk og være et hundredeprocent vandtæt, så regnen aldrig siver ned til selve teltet. Når man har sikret sig dette, bør man sikre sig at teltet kommer med en god mængde af pløkker og at teltet som minimum har en snor i hvert hjørne, således at det kan stå solidt på jorden under hårde vindforhold.

Teltet skal være nemt at slå op og folde sammen igen

Et parameter som ikke er en direkte nødvendighed, men i stedet er en klar fordel er at teltet er nemt at slå op. Det er langt fra sjovt, at stå og rode med stænger, teltduge, pløkker og snore når man slår teltet op. Samtidigt, skal udstyret behandles ordenligt, således at man kan slå det ned igen. Selvom det er fristende blot at lade teltet stå, bør man tænke over alt det arbejde som festivalen har med at samle det sammen og køre det til storskrald. Med andre ord – det er god stil at pakke teltet sammen igen og tage det med hjem. Samtidigt, skader det jo ingen at have et telt stående derhjemme, så et andet familiemedlem eller kammerat kan have gavn af det. Løsningen er for mange at vælge et Pop up telt. Et pop up telt, er et telt hvor stængerne er syet ind i selve teltdugen. På den måde, skal man ikke selv forbinde stængerne, men blot se på mens det slår sig op af sig selv. Desuden er det meget nemt at folde sammen igen, da det blot skal foldes på siden 4 gange og puttes ned i den medfølgende pose.

Resumé